fbpx Skip to main content
Gravid

Hva er lurt å spise når man er gravid?

Av september 22, 2021Ingen kommentarer

Er du gravid så er behovet ditt for næringstoffer økt med 40-50%. Men hva er lurt å spise når man er gravid?

Det økte behovet for næringsstoffer stiller høye krav til kostholdet ditt. Samtidig er dette også en tid i livet hvor det å spise næringsrikt ikke er så lett som du hadde sett for deg.

La oss bruke tomatplante som et eksempel. Planter du frø i en helt ok jord, gir frøet vann og litt sol så vil det spire og vokse.

Planter du derimot frøet i jord som inneholder akkurat den næringen tomatplanter trenger. Og finner ut hva som er passe mengde lys og vann så vil trolig tomatplanten trives enda bedre. Planten vokser mer og vil gi flere tomater.

mat i svangerskapet

Det blir litt det samme når det gjelder mat for gravide. Kroppen er heldigvis laget slik at den gir babyen all den næringen den trenger. Slik at vi kan bringe arten videre, selv under dårlige forhold.

Men vi kan også (når vi har mulighet for det) gi babyen så optimale forhold som mulig for en sunn og frisk utvikling.

Jeg har laget et kurs om akkurat dette med hva som er lurt å spise som gravid. 

Kurset heter Mamma og Magen -et kurs om kosthold og trening i svangerskap og barseltid.

I kurset lærer du hvilke næringsstoffer det er viktig å ha fokus på. Hvilken mat du finner de i og får oppskrifter du kan bruke.

Om formen er dårlig og du ikke får i deg den maten du og babyen trenger, så får du råd om hvilke tilskudd du kan ta. Jeg er her for å hjelpe deg. Slik at du kan føle deg trygg på at du får i deg den næringen du og babyen trenger for optimal vekst 💛

Kurset inneholder også hypopressiv trening, ordinær trening tilpasset gravide og selvpleie råd. Her kan du sjekke ut om kurset passer for deg!

Min erfaring med hypopressiv trening finner du her! Ønsker du å lære mer om kosthold i svangerskap, sjekk ut denne artikkelen: ​gi babyen din en god start, lag gode matvaner som gravid!

Legg igjen kommentar