fbpx Skip to main content
Hypopressiv trening

Hypopressiv trening og bruk av apnè teknikken

Av september 24, 2021Ingen kommentarer

I hypopressiv trening har vi mye fokus på pust, vi bruker er hvilepust og apnè teknikken. Det er apnè teknikken som gjør denne treningen så unik. Apnè defineres som pause i, eller total stans, i respirasjonsmusklene. Det høres litt skummelt ut sagt på denne måten, men her er det du selv som holder pusten. Så det er ikke farlig.

Under apnè teknikken vi tømmer lungene for luft, holder pusten og tar ut ribbena som om du skal puste. Dette skaper et vakuum, et drag og en god aktivering i bekkenbunn og kjernemuskulatur. De ulike aktive stillingene vi bruker under hypopressiv treningen hjelper til å få en enda bedre aktivering.

apnè pust hypopressiv trening

Apnè teknikken

Apnè teknikken

En av fordelene med hypopressiv trening og denne teknikken er at du ikke trenger å ha kontakt med muskulaturen og stramme den aktivt. Ditt fokus er å få til en bra apnè og holde stillingen korrekt, også vil aktiveringen komme.

På bildet over ser du hvordan en apnè ser ut. Her holder jeg ikke inne magen, de ytre magemusklene er avslappet, men vakumet som blir dannet gjør at magen ser slik ut. Teknikken er mulig å få til av alle, men jeg anbefaler å lære teknikken enten via medlemsportalen Balansert Livsstil eller via kurs hos meg. Slik at du får teknikken bra til og får de resultatene du ønsker deg.

Vakuumpusten gjør at det skapes en aktivering i kjernemuskulatur og en aktivering og løft i bekkenbunnsmuskulatur. Vi har sett på ultralyd at indre organer som livmor og blære også bli løftet opp når vi bruker denne teknikken. Det er derfor hypopressiv trening er så effektivt på fremfall. Fordi vi «løfter organene på plass» samtidig som vi styrker muskulatur og bindevev slik at de holder seg der.

Har du lyst å lære mer om hva hypopressiv trening er og hvordan treningen kan hjelpe deg? Sjekk ut dette gratis minikurset!

 

Legg igjen kommentar