fbpx Skip to main content
Gravid

Svak bekkenbunn -hvordan styrke uten kniping

En svak bekkenbunn kan gi deg mange plager, jeg viser deg hvordan du kan styrke uten kniping.

Under ser du et bilde av bekkenet og det rosa/røde i midten er bekkenbunnsmuskulaturen.

Hvordan styrke bekkenbunn uten kniping

Pilen som peker på en liten åpning i muskulaturen viser hvor skjeden er og hvor babyer kommer ut. Så når du nå ser hvor mye muskulatur vi har i bekkenbunn og hvor liten åpningen egentlig er. Så syns du kanskje ikke at det er så rart at bekkenbunn trenger litt ekstra omsorg og opptrening hos kvinner som har født.

Og til deg som har født via keisersnitt, opptrening av bekkenbunn er aktuelt for deg også. Fordi denne hengekøyen av en muskulatur har hold på den stadig høyere vekten av en baby gjennom mange måneder.

Over 40% av alle kvinner vil på et tidspunkt slite med bekkenbunnsdysfunksjon, symptomene på dette er:

  • urin inkontinents
  • anal inkontinents
  • underlivsporlaps/fremfall
  • seksuell dysfunksjon

Den beste måten å både forebygge og behandle disse plagene er med trening.

Hvordan styrke bekkenbunn uten kniping

Hypopressiv trening er utviklet for å hjelpe kvinner med å bli kvitt plager som kommer i forbindelse med fødsel. Hos noen kommer disse plagene med en gang, hos andre kommer de gjerne gradvis eller etter overgangsalderen.

Kniping kjenner vi alle til og det er en metode som har blitt brukt i mange år. Mange får god effekt av denne treningen og det er kjempe bra! Men for de som ikke ønsker å knipe, ikke får det til eller ikke får ønsket effekt så finnes det andre alternativer.

I hypopressiv trening trener vi både både den viljestyrte og den ikke viljestyrte muskulaturen i bekkenbunnen. Når vi gjør en vakuumpust (apnè) kommer det en automatisk aktivering i dyp kjernemuskulatur og bekkenbunn. Under apnè så kan du kjenne at muskulaturen aktiveres og trekkes opp. Og har du fremfall så kan du kjenne at fremfallet blir løftet oppover. Du kan kjenne at treningen virker akkurt der du trenger det mest.

Hypopressiv trening er også så mye mer en «bare» bekkenbunnstrening. Det er også effektivt for å styrke kjernemuskulatur og samle delte magemuskler.

Det gir god holdning, kan gi bedre lungekapasitet og oksygenopptak. Det styrker armer, rygg, setet og bein. En mer helhetlig trening en hva kniping er. Hypopressiv trening kan gjøres i en flow som minner om yoga. Eller som enkle øvelser kombinert med annen type trening.

Har du lyst å teste ut hypopressiv trening?

Sjekk ut hypopressiv trening grunnkurs i «Få sterk kjerne- og bekkenbunn på 8 uker» her!

Eller meld deg inn i Kjernesterk -et digitalt treningssenter med fokus på hypopressiv trening, ernæring og kvinnehelse her!

 

Legg igjen kommentar