fbpx Skip to main content
KostholdTips

Fem grunner til å planlegge ukens middager

Av desember 17, 2020Ingen kommentarer

Det å planlegge ukens middager syns jeg lenge var veldig tiltak å få til. Jeg orket rett å slett ikke. Det førte til at jeg hver dag på slutten av arbeidsdagen begynte å stresse med å komme på en middag. Resultatet ble at jeg måtte innom butikken daglig, og det ble vanskelig å ta smarte matvalg.

Etter at jeg startet med min middagsplanlegger  har jeg aldri sett meg tilbake.

Planlegger ukens middager

Så hvorfor skal du planlegge ukens middager?

  1. Det gjør det mye lettere å ta gode matvalg. Når du ser uken under ett, og ikke bare dag for dag, så blir det enkelt å se om uken består av fire kjøttdeigmiddager. Eller at tre av middagene inneholder lite grønnsaker.
  2. Du sparer tid. Det å kjøre innom butikken tar mer tid en du tror. Spesielt om du ender opp med å surre rundt uten å vite helt hva du skal kjøpe. Du kan også spare tid ved å lage stor porsjon av en eller flere middager. Slik at du har rester å varme opp.
  3. Du sparer penger. Ved å planlegge ukens middager og da også ukeshandle, eller halvukeshandle (jeg lager et nytt ord her :)), kan du planlegge ut i fra tilbud. Eller kjøpe frosne produkter isteden for ferske. Det er ofte rimeligere. Og vet du, frossen frukt, bær og grønnsaker er mer næringsrike en ferske. Du unngår da også bomkjøp, eller å kjøpe for mye av noe fordi du er usikker på hva du har hjemme.
  4. Unngå matsvinn. Du kan også planlegge middagene slik at du få brukt opp det du har liggende i kjøleskapet, og alt du kjøper.
  5. Motvirker stress. Det er en befriende følelse å komme hjem fra jobb etter en travel dag, og ikke trenge å stresse over hva som skal lages til middag. Og hva som må handles inn. For planen er klar, og alle matvarene står på plassen sin og venter.

Den middagsplanleggeren jeg bruker kan du enkelt laste ned her!

Ønsker du flere tips til mat du kan lage sjekk ut guiden min her!

Legg igjen kommentar