fbpx Skip to main content
Hypopressiv treningTips

Hypopressiv trenings øvelser er utviklet fra dette

Av desember 21, 2020mars 30th, 2021Ingen kommentarer

Hypopressiv trenings øvelser kommer fra gamle yogatradisjoner. Teknikken, eller øvelsene, ble videreutviklet i Frankrike på 80-tallet for å kunne brukes av medisinsk personell til å behandle kvinner etter fødsel. Målet med treningen var å behandle plager som inkontinens og underlivsprolaps på en ny og effektiv måte.

Trenere fra Spania og Frankrike videreutviklet teknikken og startet etterhvert Low Pressure Fitness. I motsetning til konvensjonell magetrening som oftest har fokus på kun én del av muskulaturen av gangen. Gir hypopressiv trening en aktivering i hele kjernemuskulatur inkludert bekkenbunn. Det er en kombinasjon av en spesiell Apnè og spesifikke øvelser som sørger for å aktivere, styrke og løfte muskulaturen, som gjør teknikken så effektiv.

I 2019 slo topptrenere i over 20 land seg sammen for å danne International Hypopressives Council, som har blitt verdens første institusjon til å tilby kvalitetssikret utdannelse og sertifisering innen teknikken. Det er gjennom disse jeg har tatt min sertifisering. De garanterer den høyeste kvaliteten og ekspertisen hos sine trenere.

OBS! Er du gravid, har navlebrokk, høyt blodtrykk eller Crohn’s sykdom skal du ikke gjøre apnè.

Apnè pust hypopressive øvelser Stavanger

Slik ser apnè ut

Hypopressiv trenings øvelser, dette er min historie!

Jeg startet selv med hypopressiv trening for snart to år siden. Etter fødsel nummer to hadde jeg plager som ikke gikk bort av seg selv. Og jeg var usikker på hvordan jeg skulle trene meg opp igjen, og hvilke trenings øvelser som egentlig var bra for meg.

Min hypopressiv trenings historie og resultater kan du lese mer om her!

Har du lyst å lære deg denne treningen? Sett deg på venteliste til medlemsportalen «Balansert Livsstil», eller meld deg på gratis minikurs om hva hypopressiv trening er. 

Eller book 1:1 time med meg i Stavanger eller Sandnes. Ta kontakt her!

Legg igjen kommentar