fbpx Skip to main content
FemomdagenKostholdSunt

Grønnsaksform, det perfekte tilbehøret til middagen

Av desember 1, 2019oktober 22nd, 2020Ingen kommentarer

Grønnsaksform er virkelig det perfekte tilbehøret til middagen. Dette lager jeg flere ganger hver uke, og jeg blir aldri lei.

Der er, syns jeg, den perfekte måten og øke inntaket av grønnsaker. Hvorfor det er viktig med et høyt inntak av grønnsaker kan du lese mer om her.

Formen kan varieres etter smakspreferanser og sesong.

Høstform m/rotgrønnsaker

  • 1 liten søtpotet
  • 1-2 pastinakk
  • 1 gulrot
  • 1-3 beter

Kutt grønnsakene i skiver eller staver jo mindre biter, jo kortere steketid.

Ha grønnsakene oppi en ildfast form. Hell over litt rapsolje og et dryss med salt. Bland alt godt sammen og stek på 225 grader i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.

Juleform

  • Rosenkål
  • Brokkoli
  • Hakket mandler

Rens rosenkål ved å kutte av stilken og ta vekk de ytterste bladene. Kutt rosenkålen i to eller fire, slik at alle bitene blir ca like store. Kutt av brokkoli toppene og del de i ca like store deler. De kan godt være litt store. Ha alt oppi en ildfast form. Hakk mandler i biter og ta i formen sammen med grønnsakene. Ha over litt rapsolje og salt. Bland godt sammen og stek på 225 grader i 20-30 minutter til grønnsakene er møre.

Vår/sommerform

  • Potet
  • Cherrytomat
  • Asparges

Kutt potetene i skiver, og legg de jevnt fordelt ut over formen. Asparges og tomatene legges i formen slik som de er. Ha over olje eller meierismør, og ett dryss med salt. Stek på 225 grader til grønnsakene er møre. Ca 20-30 minutter.

 

Legg igjen kommentar