fbpx Skip to main content
GlutenfrittKostholdOppskrifter

Fem næringsrike og familievennlige middager

Trenger du litt middagstips?

Her finner du forslag til fem næringsrike og familievennlige middager.

Alle disse fem middagene blir laget jevnlig hjemme hos oss, og de har vært favoritter i mange år.

Om du har lyst på et bra verktøy til å planlegge ukens middager, sjekk ut min gratis planleggeren her! Denne vil gi deg en god oversikt og gjøre det lettere å planlegge for varierte næringsrike middager.

Chili Con Carne

Chili con carne- enkel og næringsrik

Denne middagen kan også lages uten kjøtt eller med kjøtterstatning om du ønsker det. Lag dobbel porsjon så har du middag for to dager!

 

Fyldig søtpotetsuppe

Fyldig søtpotetsuppe

Denne suppen kan brukes både som middag og som lunsj. Gjør den mer mettende ved å ha i for eksempel linser og solsikkekjerner. Lag gjerne også proteinrundstykkene som er på bildet over, de er næringsrike og sørger for at du blir god å mett. Disse rundstykkene kan også supre til frokost, lunsj og kvelds.

 

Kylling Tandoori

Kylling Tandoori- en stor favoritt hos hele familien

Denne her middagen slår aldri feil, både vi voksne og jentene elsker den. Den er proppet med næring, og veldig god på smak. Kanskje blir det en favoritt hos dere også?

 

Familievennlig og næringsrik pasta med kjøttsaus

Pasta med kjøttsaus

Pasta med kjøttsaus er en klassiker i alle småbarnsfamilier, og det er ikke uten grunn. Denne her er langet med grønnsaker i, så den blir ekstra næringsrik, det trenger små og store kropper.

Familievennlig og næringsrik laksewraps

Laksewraps – næringsrikt, familievennlig og veldig godt

Kutt grønnsakene mens laksen steker, så er middagen klar på 20 minutter. Det geniale med denne er at innholdet i wrapsen kan tilpasses den enkelte. Ha gjerne grønnsakene ferdig oppkuttet i skåler på bordet (slik som med taco), så kan barna selv velge hva de vil ha oppi.

 

Trenger du tips til flere familievennlige oppskrifter? Sjekk ut guiden min Mat som gir energi!

Legg igjen kommentar