fbpx Skip to main content
Gravid

Enkel og god snacks til fødebagen

Av august 14, 2019mars 2nd, 20212 Comments

Alle gravide har en eller annen gang googlet «fødebag». For hva er det egentlig du trenger å ha oppi der? Det er nok veldig individuelt, jeg brukte listen til babyverden og jordmornytt når jeg pakket bagen min. Jeg har ikke noe fasit på hva fødebagen bør inneholde, men jeg tenkte å komme med noen tips til snacks du kan ha med.

Mat får du jo på sykehuset, men det er ikke alltid den maten er like fristende. Og er du som meg og har allergi, så er det greit å ta med noe du vet du tåler. Det er jo umulig å vite når fødselen skal starte, så det kan være smart å lage noe klart i fryseren. Samle alt i en boks eller to, legg en lapp på toppen av bagen med påminnelse om å pakke det med.

Du kan ta med:

 • Bananlapper – kan fryses
 • Sjokoladekuler – kan fryses
 • Cashewkuler – kan fryses
 • Druer, banan eller annen frukt du liker godt
 • Tørket frukt som dadler eller aprikos
 • Nøtteblanding
 • Favorittsjokoladen
 • Favorittkjeks
 • Saltpinner eller ritzkjeks, er godt å knaske på om du blir kvalm

Ellers er det smart å ha med en vannflaske, og brus/farris om du liker det. En fødsel er hard jobb, og du trenger påfyll av væske.

Jeg fikk ikke spist så mye under mine fødsler, men det av snacks jeg hadde igjen, forsvant fort på barselhotellet. Da kom sultfølelsen tilbake for fullt, og det er ikke alltid like lett å få kommet seg ut til kiosken for å handle.

Lager du en stor porsjon med bananlapper, sjokoladekuler og cashewkuler så kan du ha noe liggende klart i fryseren til barselbesøk.

Og du? Siden du er her, og er gravid vil jeg bare fortelle om en ting.

Trening av bekkenbunn er anbefalt alle gravide. Musklene i bekkenbunn fungerer litt som en hengekøye og denne jobber godt mot slutten av svangerskapet for å holde på vekten av baby. I løpet av fødsel blir muskelen strukket godt og mange kan slite med plager som urinlekkasje og svak bekkenbunn i tiden etter fødsel.

Er du en av de så vil jeg bare fortelle om at hypopressiv trening kan ha veldig god effekt for å bygge opp både bekkenbunnsmuskulatur og kjernemuskulatur igjen.

Grunnen til hvorfor jeg elsker denne treningen finner du her!

2 Comments

 • Susanne sier:

  Åh, enig! Spiste ingenting under fødselen, men på barselhotellet fikk all snacksen bein å gå på😂

  • Anita Marie Wiig sier:

   Når familien av Axel var på besøk på barselhotellet fikk Pernille gave og jeg en pose med snop 🙂 Helt perfekt! Det forsvant samme kveld 😀

Legg igjen kommentar