fbpx Skip to main content
GravidKostholdSunt

Næringsfattig kosthold og økt risiko i svangerskapet

Av oktober 1, 2019oktober 22nd, 2020Ingen kommentarer

Studier har vist at et næringsfattig kosthold og høyt inntak av prosessert mat øker risikoen for svangerskapsforgiftning, svangerskapsdiabetes og for tidlig fødsel. Mat du bør redusere inntaket av er kjøttprodukter, fint brød, boller, kake, brus, salt snacks og godteri.

Det står stadig klarer for meg hvor viktig det er med bra mat i svangerskapet.

Jeg mener at det skal være enkelt å spise sunt, og så lenge basiskostholdet er næringsrikt, er det ingen problem å skeie ut innimellom.

Du kan spise sunt uten at det medfører stress og kaloritelling. Trikset er å ha et sunt basiskosthold.

For å bygge opp et sunt basiskosthold bør du ha fokus på to ting. Den ene er å spise fem om dag. Hvor mye fem om dagen er, og hvordan du gjør det kan du lese om her.

Den andre er å velge mat som er minst mulig prossesert. Hva prossesering er, og hvorfor ultraprossesert mat ikke er bra kan du lese mer om her.

Legg igjen kommentar