fbpx Skip to main content
Gravid

Det fjerde trimester, barseltiden

Av november 26, 2021februar 13th, 2023Ingen kommentarer

Som gravid blir du passet godt på av helsevesenet. Du går til hyppige kontroller, og blir prioritert om det skulle være noe. Men så blir babyen født og du går inn i det fjerde trimester, barseltiden. Alt fokus er nå på det nydelige lille barnet. Og det skal det jo være. Men hva med mor?

Som nyfødt mor så trenger du også omsorg og pleie. Mat som nærer kroppen, slik at du får restituert, og har energi til å takle mammalivet. Jeg liker veldig godt fokuset 5 dager i sengen, 5 dager på sengen og 5 dager rundt sengen. Gi deg selv tid i starten. Til å amme/gi flaske, hvile, restituere og bare være. Be gjerne om hjelp til rydding, vasking, matlaging og lignende. Både fra din partner og fra nettverket ditt. Ønsk deg mat eller snacks i barselgave. Eller byssehjelp/trillehjelp, slik at du får hvilt, spist eller tatt deg en dusj om det er det du trenger. Ammehjelpen har en fin artikkel om hvordan de rundt deg kan støtte deg som barselkvinne, artikkelen finner du her!

Trening etter fødsel, barseltiden

Vi er anbefalt å vente til 6 uker etter fødsel før vi starter opp med trening. Etter de 6 ukene har gått så er det plutselig ingen restriksjoner. Det gir jo egentlig ingen mening… For det er jo ikke slik at kroppen på magisk vis i fra uke 5 til uke 6 spretter helt tilbake til der den var før fødsel.

Det å bære frem og føde et barn er en stor på kjenning for kroppen. Uavhengig om du har født vaginalt eller via keisersnitt. Det er klart at når bindevev og muskulatur har blitt tøyet så mye så krever det litt å komme tilbake til god funksjon igjen.

Hypopressiv trening, perfekt i barseltiden

Det finnes flere måter og trene seg opp og ta vare på seg selv etter fødsel. Det handler ikke om å se ut på en spesiell måte, eller komme fortest mulig tilbake til der du var før svangerskapet. Men å styrke bindevev og muskulatur igjen. Hvile nok. Og å spise mat som hjelper kroppen din å komme seg. Gjøre kroppen rustet til å takle det mammalivet har å by på. Kjenne at du er kjernesterk.

For opptrening etter fødsel så anbefaler jeg hypopressiv trening. Fordi det er en mild treningsform, som samtidig er veldig effektiv for å bygge opp bekkenbunn og kjernemuskulatur igjen. Du har god effekt av å trene 10 minutter 4 ganger i uken, og trener du hypopressiv trening så trenger du ikke å gjøre knipeøvelser.

Har du lyst å lære mer om denne treningen? Sjekk ut mitt gratis minikurs om hypopressiv trening her! 

Eller trykk her for å finne ut hvordan du kan komme i gang med treningen i dag.

 

Legg igjen kommentar