fbpx Skip to main content
AmmingBabymatBarn

Unngå dehydrert barn i sommervarmen

Av juli 14, 2019mai 31st, 2020Ingen kommentarer

På varme dager er det viktig å få i barna nok væske. Det har du nok hørt mange ganger før, men det er ikke alltid like lett. Trikset er å gjøre drikken mer fristende, uten at barnet drikker saft eller brus hele dagen. Ikke misforstå, et glass saft av og til er ingen problem, men vann er den beste tørstedrikken. Tilsett vasket frukt i vannet, det gir en en god smak, og det ser mye mer fristende ut. Er du ikke enig?

Jeg er en stor fan av smoothier. Det smaker godt, gir godt med væske og du kan lure inn mye god næring. I sommervarmen kan du fint lage smoothier både som måltid, og som en frisk drikke. Les om mine favoritt smoothier her.

Oppkuttet frukt og bær er leskende og fristende i sommervarmen. Kutt opp og server på et fat, så spiser barna mer enn om de får ett eple i hånden.
Frukt og bær som ikke lenger ser like fine ut kan blendes sammen og fryses i isformer. Sunt, godt og du unngår å kaste mat.

Ammer du? Pass på å få i deg ekstra væske. Det er spesielt lett å bli dehydrert når du produserer melk. Fullammede barn trenger ikke vann, de får dekket væskebehovet sitt gjennom amming. Les mer  om dette på ammehjelpen.

Legg igjen kommentar