fbpx Skip to main content
AllergivennligAmmingGravid

Anbefales melkefri diett før fødsel, jeg gir deg svaret!

Av september 2, 2019oktober 22nd, 2020Ingen kommentarer

Mødre som har opplevt melkeallergi hos barn tidligere lurer ofte på om de burde kutte melk fra kostholdet i graviditeten, sånn i tilfelle neste barn også er allergisk. Det kan være veldig fristende å gjøre det, for det er en stor påkjenning og ha en urolig baby med magesmerter.

Selv om jeg skjønner det kan være fristende, vil jeg allikevel ikke anbefale det. Det er dumt å måtte leve melkefritt om det skulle vise seg at barnet ikke er allergisk. Og om det er det, må du spise melkeprodukter for å få en reaksjon å få allergien påvist.

kaffe med melk

Min erfaring er at det uansett til lettere med andre barnet enn med første.

Mitt første barn fikk ikke påvist melkeallergi før hun var 3 mnd. Med barn nummer to fikk jeg mistanke etter bare 3  uker.

Du må selv finne ut hva som føles rett for deg. Om du har opplevt alvorlig allergi bør du diskutere dette med legen din. Vist ikke, prøv med vanlig kost og se hvordan det går. Jeg koste meg ekstra med ost og sjokolade, så lenge jeg kunne.

Mistenker du allergi hos barnet ditt, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Jeg tilbyr veiledning, for å gjøre det lettere for deg.

Legg igjen kommentar