Jeg elsker all snacks som er sunn, samtidig som de er lette å lage, disse snickers-bitene er nettopp det. Disse er så gode! Perfekt hverdagssnacks både til store og små. Snickes-bitene har en perfekt kombinasjon av søtt, salt og sjokolade.
Oppskriften på disse sunne snickers-biterne har jeg lånt fra dyktige Julianne Lyngstad.
- 100 gram salte peanøtter
- 40 gram valnøtter
- 2 ss havregryn (bruk glutenfrie for å få glutenfrie snickers-biter)
- 30 gram lønnesirup
- 45 gram rosiner
- 1 klype salt
- Ca. 40 gram mørk sjokolade (smeltet på toppen, bruk melkefri sjokolade* for å lage snacksen uten melk)
- Ta fram en foodprosessor og ha i alle ingrediensene (bortsett fra sjokoladen) og kjør til du har en grov, klebrig deig.
- Bruk en liten boks (jeg har en liten plastboks) eller noe lignende med litt høye kanter. Ha deigen over og press jevnt utover. Sett kaldt i fryseren i 10 minutter eller i kjøleskapet i 60 minutter.
- Smelt sjokolade i vannbad, eller på svak varme på komfyren. Pass på at sjokoladen ikke koker. Rør underveis til sjokoladen har smeltet.
- Hell den smeltede sjokoladen over peanøtt-snopet og strø gjerne over litt hakkede peanøtter som pynt. Litt ekstra maldonsalt er også godt!
- Sett kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og kutt i passende små biter. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet