fbpx Skip to main content
BarnBarnematHelsetipsKostholdSunt

Legger du på deg av for mye frukt, bær og grønnsaker?

Av august 6, 2019oktober 22nd, 2020Ingen kommentarer

Nå er jeg absolutt ikke tilhenger av å telle kalorier. Jeg mener at fokuset bør være på næringsstoffer og byggeklosser til kroppen, og ikke hvor mange kalorier hvert måltid inneholder. Du kan spise kalorifattig mat, men det trenger ikke å være sunt for det om. Ta for eksempel diverse proteinbarer som selges på dagligvarebutikker, de aller fleste reklamerer med at de inneholder få kalorier, men de er langt fra sunne. Les mer om hvorfor jeg ikke anbefaler prosessert mat her.

Begge bildene over inneholder 270 kalorier…. 50g melkesjokolade VS 750g frukt og grønt. Det er ganske sykt!

Jeg viser ikke dette for å gi deg dårlig samvittighet, eller komme med en moralsk pekefinger. Spis sjokolade om du har lyst på, og ikke få dårlig samvittighet. Jeg spiser sjokolade mange ganger i uken.

Poenget her er at du ikke må vær redd for å fråtse i frukt, bær og grønnsaker. Det kan aldri bli for mye!  Fruktsukker er ikke noe du trenger å være redd for. Styr vekk fra ultraprosessert mat, og pass på å få i deg nok frukt og grønt, det er viktig for å oppnå god helse. Er fokuset ditt å tilføre kroppen din den næringen den trenger, så er det ikke noe problem om du også koser deg med litt sjokolade innimellom. Dette gjelder selvsagt også for barn.

Legg igjen kommentar