fbpx Skip to main content
AllergivennligBabymatKostholdMelkefritt

Melkefrie grøter, dette bør du vite

Av juni 1, 2019oktober 22nd, 2020Ingen kommentarer

Det er virkelig ikke lett å finne melkefri grøt av god kvalitet. Ofte får du anbefalt Sinlac av helsepersonell, men den er ikke det beste valget. Grunnen til det er at den  er laget på næringsfattig mais, og er tilsatt vitaminer og mineraler. Ikke misforstå, den inneholder den næringen den skal, men det kan være smart å velge grøter som er laget på mer næringsrikt korn. Og som er mindre prosessert en disse ferdig blandingene. Hvorfor du bør velge mat som er mindre prosessert kan du lese her.

Mange velger å bruke grøtene fra Holle. De inneholder rent mel og og kjappe å lage. Men for å få de nå næringstette som mulig må du blande de med morsmelk eller morsmelkerstatning. I tillegg må du tilsette litt olje, og smak etter ønske. Høres det litt stress ut? Noe syns det, andre syns det er helt genialt.

Jeg valgte en mellomløsning.

Ved å blande 50/50 semper melkefrie grøt og holle hirsegrøt, fikk jeg en næringsrik grøt, med god smak og konsistens. Ofte hadde jeg i litt morsmelkerstatning og litt ekstra olje, men det er valgfritt.

Hva du må huske på når du lager babygrøten selv:

  • Bruk jernrike meltyper
    • hirse
    • havre
    • spelt
  • Tilsett fett
    • rapsolje
    • olivenolje
  • Tilsett morsmelk eller morsmelkerstatning for ekstra næring
  • Tilsett fruktmos
    • gir god smak
    • c-vitamin i frukt øker opptaket av jern fra korn

Legg igjen kommentar