Mangochutney kylling en familievennlig middagsrett som passer like godt som helgemat som til hverdagsmat. Mangochutney kylling har jeg laget jevnlig de siste 10 årene. Retten slår aldri feil, og jeg har fortsatt ikke opplevt at noen ikke har elsket denne middagen fra første gang de smaker den. Dette gjelder både voksne og barn, så mangochutney kylling er ikke bare veldig godt, men den er også familievennlig.
Du tenger:
- 400g kylling
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 1/2 purre
- 1/2 blomkål
- 1/2 brokkoli
- 1/2 glass mangochutney
- 1/3 l fløte eller den fete delen av 1 boks kokosmelk
- ca. 200g revet ost (kan droppes)
- Ris
- Hvitløksbrød (kan droppes)
Fremgangsmåte:
- Kutt opp alle grønnsakene.
- Stek oppkuttet kylling, løk og hvitløk.
- Tilsett resten av grønnsakene og la det steke i et par minutter.
- Bland sammen mangochutney med fløte/kokosmelk.
- Bland alt sammen i en ildfast form og strø på revet ost.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter.
Kanskje mangochutney kylling blir en ny favoritt familiemiddag hos dere også? Noe av det jeg liker godt med denne middagsretten er at den smaker godt med det aller meste av grønnsaker. Så her kan du putte i det du har i kjøleskapet og få brukt opp rester. Du kan også velge frosne grønnsaker. Men la de da koke seg møre før du har det over i ildfast form og gratinerer formen.
Trenger du mer middags inspirasjon? Sjekk ut fem næringsrike og familievennlige middager.
Håper det smaker!