fbpx Skip to main content
AllergivennligGlutenfrittMelkefritt

Allergivennlig mat på reise

Allergivennlig mat på reise er ikke alltid like lett. Men jeg har lært meg et par triks for å unngå å bli syk. Før du reiser kan det være smart å høre med hotellet hvilke tilbud de har for allergikere. Ren mat som kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker er trygt å spise. Men sauser, dressinger og til og med pommes frites må du være forsiktig med. I mange land har de mel rundt pommes frites for å gjøre den ekstra sprø.

Astma og allergiforbudet har utviklet en app du kan bruke for å oversette informasjon om hvilken allergi du har, til språket de snakker i det landet du skal til. Trykk her for mer informasjon. Du kan også printe ut diettkort og ha med deg i lommeboken.

Jeg tåler ikke gluten, og glutenfritt brød har de dessverre ikke på alle hoteller. Så det jeg gjør er å pakke med meg et par pakker med knekkebrød i kofferten. Ved å legge de midt i, omringet av klær, så unngår jeg at de blir knust på veien. Så hver morgen tar jeg med meg knekkebrød til frokosten, og spiser det med deilig pålegg fra hotellet. Ofte har jeg også med meg litt peanøttsmør eller lignende som jeg har stående på rommet. Så om det går lang tid mellom lunsj å middag, så har jeg noe «trygt» å spise.

Det finnes forskjellige grupper på facebook for de med allergi. Disse gruppene er smart å bruke for tips om plassen du skal reise til. Skal du til ett vanlig turist sted, er det garantert andre med allergi som har vært der før. Spør i gruppen om det er noen som kan anbefale spisesteder, eller om det er plasser dere ikke burde gå.

Har du noen smarte tips?

Legg igjen kommentar