For meg, blir det ikke julestemning før jeg har laget risboller. Jeg har spist de hver jul så lenge jeg kan huske. Og det beste av alt, de er latterlig lette å lage. Oooog de kan veldig lett lages allergivennlige.
Oppskriften den kommer her:
- 1 pk delfiafett
- 2 ss fløte/Gryr fyldig
- 2 pl dronningsjokolade (eventuelt en dronningsjokolade og en freia 70% kakao, eller en melkefri variant)
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 1/2 ss vaniljesukker
Smelt sjokolade, delfiafett og fløte/gryr fyldig på svak varme.
Lag eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
Når sjokoladeblandingen har smeltet og er avkjølt til den er lunket, miks alt sammen.
Tilsett så puffet ris, du trenger mer en du tror, og rør godt sammen.
Bruk en spiseskje til å ha blandingen over i muffinsformer.
Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Vil du prøve deg på litt sunnere julesnacks? Da burde du teste ut Cashewkulene mine.